Article: «Una década de investigación documental sobre cienciometría en España»

REDCLa Revista Española de Documentación Científica (REDC) ha publicat en elvol. 36, núm. 2 (2013) l’article «Una década de investigación documental sobre cienciometría en España: análisis de los artículos de la base de datos ISOC (2000-2009)». En aquest treball es defineix l’evolució dels articles sobre cienciometria a Espanya durant el període 2000-2009 des de la perspectiva de la documentació aplicada a la investigació científica. L’anàlisi es centra en les àrees de les ciències socials i de les humanitats, a partir dels registres seleccionats de la base de dades ISOC, de l’Instituto de Estudios Documentales sobre Ciencia y Tecnología (IEDCYT) del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC).

Llorenç Arguimbau-Vivó, de l’Observatori de la Recerca (OR-IEC); Eulàlia Fuentes-Pujol, de laUniversitat Autònoma de Barcelona (UAB); i Mónica Gallifa-Calatayud, de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) són els autors de l’article. El propòsit fonamental és definir l’evolució dels articles documentals sobre cienciometria a Espanya en el període 2000-2009 des d’una òptica quantitativa. En aquest sentit, la metodologia s’ha estructurat de la forma següent:
1. Cerca i descàrrega de la informació biblogràfica.
2. Tractament  i normalització de la informació dels articles.
3. Obtenció d’indicadors i anàlisis de les dades des de dimensions múltiples.
4. Discussió dels resultats i extracció de les conclusions principals.

En els resultats, s’analitzen els articles des de diferents perspectives: autors; organitzacions; àrees geogràfiques; idiomes; revistes; classificacions; i descriptors. Finalment, es comenten les possibles vies d’ampliació de la investigació i es destaquen algunes conclusions sobre la documentació científica a Espanya durant la primera dècada del segle XXI.

Arguimbau-Vivó, L.; Fuentes-Pujol, E.; Gallifa-Calatayud, M. (2013). «Una década de investigación documental sobre cienciometría en España: análisis de los artículos de la base de datos ISOC (2000-2009)». Revista Española de Documentación Científica, 36(2):en007. doi: http://dx.doi.org/10.3989/redc.2013.2.907.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Bibliometria i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s